Eros itzazu A+++ mailako energia-etiketa duten hozkailua; energia eta diru asko aurrezten dute.
Behar duzun baino tresna handiagorik ez erosi.
Ipini hozkailua edota izozkailua toki fresko eta aireztatu batean, bero-iturrietatik (sukalde, labe eta abarretik) urrun.
Erregulatu hozkailuaren eta izozkailuaren termostatoa fabrikatzailearen gomendioen arabera. Adibidez, 6o eta 8o C artean hozkailuan eta –12 eta –18o C izozkailuan.
Energian dirua alferrik ez gastatzeko, ez zabaldu atea beharrezkoa ez bada, eta zabaltzen duzunean lehenbailehen itxi.
Egiaztatu hozkailuaren ateetako gomak egoera onean daudela eta behar bezala ixten dutela, hotza alferrik ez galtzeko.
Izozkailuan izotz-geruzak 4-5 cm-ko lodiera izan baino lehenago desizoztea komeni zaizu, % 30eraino aurreztea lor dezakezu.
Ez sartu inoiz hozkailuan jaki berorik, kanpoan hozten uzten baduzu, energia aurreztuko duzu.
Hozkailutik jaki bat ateratzen duzunean, hurrengo egunean jateko asmoz, kanpoan barik, desisoztu hozteko konpartimentuan. Horrela, hotza irabaziko duzu dohainik.
Garbitu hozkailuaren atzeko aldeko sareta urtean behin, gutxienez.